Popular Post

Posted by : Murat PINAR 15 Mayıs 2010 Cumartesi

   İngiltere'nin Londra Üniversitesi St. Mary Tıp Fakültesi'nden uzmanlar, yemekten önce içilen suyun konsantrali artırma dahil olmak üzere 6 yarara sahip olduğunu açıkladı.
    Uzmanların 3 binden fazla hastaya yönelik yaptıkları klinik gözetimler, nefes zorluğu, alerji, depresyon, ülser gibi hastalıkların alınan su miktarıyla ilişkili olduğunu ortaya koydu.
    Deney sonuçlarına göre uzmanlar, yemekten önce içilen suyun 6 yararını şöyle özetledi:
1. Konsantrali artırmak: Beyin hareketliliğin korunmasına, yeni bilgilerin iyi şekilde hafızaya kayıt edilmesine yardımcı oluyor.
2. Bağışıklığı güçlendirmek: Bağışıklık sisteminin hareketliliğini artırır, mikropların vücudu işgal etmesine karşı koyar.
3. Depresyona karşı: Sinirlerde depresyona karşı madde oluşturulmasını hızlandırır.
4. Uykusuzluğa karşı: Su, doğal uyku ayarlayıcı maddenin oluşumundaki gerekli maddelerden biridir.
5. Kansere karşı: Kan oluşum sisteminin normal çalışmasını sağlar ve birçok kanserin önlenmesine yararlı olur.
6. Hastalıkları önlemek: Kalp ve beyin damarlarının tıkanmasını önler.
    Uzmanlar ayrıca aşağıdaki "su içme programı"nı hazırladı.
    6:30'da: Bir gece uykudan sonra vücut susuz kalmaya başladı. Kalkınca içilen 250 CC su, böbrek ve karaciğerin zehirlerden arındırılmasına yardımcı olur.
    8:30'da: Yataktan kalkmaktan iş yerine varmaya kadar geçen süreçte zamanın kısıtlı olması ve işe gitme tedirginliğinden dolayı vücutta su kaybı yaşanır. Bu nedenle ofise varılınca kahve yerine önce bir bardak su içilmesi gerekir.
    11:00'de: Bir süre çalıştıktan sonra vücudu ve sinirleri gevşetmek için biraz kalkıp kısa bir paydos verilmesi gerekir ve bu arada günün üçüncü bardak suyu içilir.
    12:50'de: Yemekten yarım saat sonra içilen bir bardak su, sindirimi güçlendirir.
    15:00'te: Günün yorgunluğunu gidermek için kahve ve çay yerine bir bardak su içilmesi, beyni harekete geçirir.
    17:30'da: İşten ayrılmadan önce içilen bir bardak su, doyma hissi verir ve akşam yemeğinde fazla yemek yenmesini engeller.
    22:00'de Yatmadan 1 saat önce günün son bardak suyu içilir. Böylece günde gereken 2000 CC su içilmiş oldu.


Yemekten hemen sonra şu 7 şeyi yapmaktan kaçınınız

Yemek yedikten sonra ne yaptığınız sağlığınız için çok önemli Uzmanlara göre, yemek yedikten sonra yapılması sakıncalı olan şeyler, zamanla sağlık problemlerine neden oluyor

Yürümeyin:

İnsanlar çoğu zaman, yemeklerden sonra 100 adım yürümek 99 yaşına kadar yaşamanızı sağlar derler Gerçekte bu doğru değildir Yürümek sindirim siteminin aldığımız gıdalardan besinlerin emilimini engeller

Hemen uyumayın:

Aldığımız gıdalar yeterince sindirilemez Bu durum bağırsağımızda gastrit ve enfeksiyona önderlik eder

Banyo yapmayın:

Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan akışını hızlandırır, böylece mide çevresindeki kan miktarı bu durumda azalır Bu da midemizin sindirim sistemini zayıflatır

Hemen meyve yemeyin:

Yemeklerin peşinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi şişmesine neden olur

Çay içmeyin:

Zira çay yaprakları yoğun asit içerir Bu madde tükettiğimiz gıdalardaki proteinin hazmını zorlaştırıyor

Kemerinizi gevşetmeyin:

Yemekten sonra kemeri gevşetmek kolaylıkla bağırsak düğümlenmesine ve tıkanmasına neden olur

Sigara içmeyin:

Uzmanlarca yapılan deneyler, yemeklerden hemen sonra içilen bir sigaranın 10 sigaraya eşdeğer olduğunu kanıtlamıştır (Kanser olma riski daha yüksek)

Kaynak: 1 - 2


Copyright © Murat PINAR - Modified By - Designed by